You Plus

Enni Rukajärven kokemuksia sähköautoilusta

 

Kahden olympiamitalin lumilautailija Enni Rukajärvellä on edessä toinen talvi Nissan LEAF –sähköauton ratissa. LEAF on ollut Ennillä käytössä matkoilla ympäri Suomea, mutta pääasissa hän sähköautoilee Tampereella ja Rukalla. Myös näiden paikkojen välimatka taittuu hyvin LEAFilla kahdella latauksella.

 

Sähköautoilu talvella

Ennin sähköautoilu on sujunut hyvin myös talvisissa olosuhteissa. Enni vertaakin sähköautoa polttomoottoriautoon seuraavasti: ”Tykkään siitä että sähköauto lämpiää tosi nopeasti kun ei tarvi odotella moottorin lämpiämistä. Sähköauto on myös varmempi lähtemään käyntiin kylmällä kelillä. Ainut asia mikä pitää ottaa huomioon on kovalla pakkasella lämpötilan vaikutus ajomatkaan. Mitä kylmempi ilma niin sitä suurempi kulutus.”

 

 

LEAFin lataaminen

Sähköauton lataaminen ja Suomen latausverkosto usein askarruttavat sähköauton hankintaa harkitsevia. Enni toteaa, että perinteiseen auton tankkaamiseen verrattuna sähköauton ”tankkaaminen” vie enemmän aikaa, mutta hän on pystynyt usein käyttämään tämän ajan hyödyksi, esimerkiksi pitämällä ruokatauon, käymällä kaupassa, hoitamalla työasioita tai vaikka käymällä lenkillä. Erityisen vaivatonta lataaminen on silloin kun kotona on latausmahdollisuus, jolloin LEAFin lataaminen hoituu helposti yön yli. Ennin mukaan latausverkosto on Suomessa yllättävän hyvä, mutta pikalatureita tarvitsisi lisää.

 

Ennin suunnitelmat tulevalle talvelle

Enni kertoo tulevan talven suunnitelmistaan seuraavaa: ”Alkutalven vietän pääasiallisesti Rukan maisemissa. Tammi-maaliskuu on kisakausi ja silloin käyn mm. X Gamesit, Dew Tourin ja US Openin. Tämän jälkeen tarkoitus suunnata Pohjois-Norjaan vuorille laskemaan LEAFillä matkaten!”

 

Enni Rukajärven ja Nissan LEAFin matkaa voi seurata Ennin sosiaalisen median kanavissa.

Facebook: @ennirukajarviofficial
Instagram: @ennirukajarvi
Twitter: @EnniRukajärvi