You Plus

Nissan LEAFin tuotanto ohittaa ikonisen Bluebirdin valmistuksen Euroopassa

Nissanin pyrkimys hiilineutraaliuteen koko yrityksen toiminnassa ja tuotteiden elinkaaressa on saavuttanut jälleen merkittävän virstanpylvään. Täyssähköisten LEAFien valmistusmäärä on ohittanut ikonisen Bluebird-mallin tuotantomäärän Sunderlandin tehtaalla.Bluebirdin kokonaistuotanto oli 187 178 autoa vuosina 1986-1990. Tuolloin yhden Bluebirdin rakentamiseen meni aikaa yli 22 tuntia. Nyt 35 vuotta myöhemmin tehokkaampien valmistustekniikoiden ansiosta yhden LEAFin tuotantoaika on enää 10 tuntia. Sunderlandin tehtaalla on valmistettu vuodesta 2013 alkaen jo 195 380 LEAFia.

Alan Johnson, Vice President Manufacturing, sanoo: "Bluebird oli tehtaan ikoninen malli ja herättää hyviä muistoja kaikkien Nissan-harrastajien keskuudessa.""LEAFin valmistusmäärä osoittaa kuinka dramaattisesti valmistusinnovaatiomme, taitomme ja prosessimme ovat kehittyneet samalla kun sähköistämme autoilua.""LEAF on ohittanut Bluebirdin valmistusmäärän Euroopassa ja se on merkittävä virstanpylväs – mutta tehtaallamme tulee tapahtumaan paljon muutakin, samalla kun sähköistettyjen malliemme määrä kasvaa.Siirtyminen pyörän muttereista ja kaasuttimista sähköarkkitehtuuriin ja kyberturvallisuuteen ei ole muuttanut Nissanin pitkäjänteistä sitoutumista laatuun. Sunderlandin tehtaan henkilöstömäärä on kasvanut 1430:sta 6000:een vuodesta 1986. Edelleenkin yhdeksäntoista vuonna 1986 Bluebirdin kanssa aloittanutta työntekijää työskentelee Nissan LEAFin tuotannon parissa.Ensimmäinen linjalta tullut auto, Bluebird Job 1, on paikallisen museon näyttelyn vetonaulana ja muistutuksena tämän ensimmäisen mallin tärkeydestä. Nissan LEAF on jo kirjoittanut nimensä historiakirjoihin ja sen 500 000:s yksilö valmistui Sunderlandin tehtaalta syyskuussa viime vuonna.LEAF on saanut viimeisen vuosikymmenen aikana kiitosta ympäri maailmaa. Se on valittu Euroopan vuoden autoksi 2011 , Maailman vuoden autoksi 2011 ja Japanin vuoden autoksi vuosina 2011 sekä 2012. Tällä hetkellä tien päällä on yli puoli miljoonaa LEAFia ympäri maailmaa.Nissan on asettanut tavoitteekseen saavuttaa hiilineutraaliuden koko yrityksen toiminnassa ja tuotteiden elinkaaressa vuoteen 2050 mennessä. Osana tätä strategiaa kaikki uudet Nissan-ajoneuvot sähköistetään 2030-luvun alkupuolelle mennessä Nissanin tärkeimmillä markkinoilla, samalla otetaan käyttöön uusia sähköistys- ja valmistusteknologian innovaatioita.

Lisätietoja täyssähköisestä Nissan LEAFistä löydät osoitteesta www.nissan.fi
Lisätietoja Nissanin tuotteista ja palveluista sekä yhtiön sitoutumisesta kestävien liikennemuotojen kehittämiseen löydät osoitteesta nissan‑global.com. Voit myös seurata Nissania FacebookissaInstagramissaTwitterissä ja LinkedInissä ja nähdä uusimmat videomme YouTubessa.